Archiv

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Tři králové na Břeclavsku vykoledovali rekordní 3 941 852 Kč!
2. února 2023 Rubrika B

Tři králové na Břeclavsku vykoledovali rekordní 3 941 852 Kč!

V uplynulých letech se Tříkrálová sbírka z velké části kvůli pandemii Covidu přesunula do online prostoru. Začátkem tohoto roku se však koledníci se vší slávou vrátili do ulic českých měst a obcí. O tom, že lidem na Břeclavsku tato tradice chyběla, svědčí nejen rekordní výsledek sbírky, ale také navýšení počtu charitních kasiček. Letos jich v našem regionu putovalo 605! Dárci na Břeclavsku do nich přispěli neuvěřitelných 3 895 729 Kč. Do virtuální kasičky pak do dnešního dne doputovalo 28 473 Kč a bezhotovostní dary činí 17 650 Kč.

Každá koruna pomáhá! V letošní Tříkrálové sbírce lidé věnovali více než 38 miliónů korun
1. února 2023 Diecézní charita Brno

Sčítání letošního ročníku Tříkrálové sbírky je u konce. Laskaví dárci do více než 5,5 tisíců charitních kasiček i přes nelehkou dobu věnovali 38 045 431 korun, což je více jak o 4,5 mil. Kč oproti loňskému roku. Do ulic v brněnské diecézi vyrazilo přes 17 tisíc koledníků, kteří přinesli radost a boží požehnání. I v letošním roce poputují peníze na pomoc těm nejpotřebnějším – seniorům, lidem bez domova, nevyléčitelně nemocným nebo lidem ve složité životní situaci prostřednictvím Charitní záchranné sítě.

Tříkrálová sbírka je společenská událost. Lidé se těší na koledníky, že přijdou a požehnají jejich domu
17. ledna 2023 Charita Česká republika

Zpívání koled, žehnání domácnostem, tři králové, kteří přinášejí radostnou novinu o narození Spasitele, a dary na podporu charitní pomoci lidem v nouzi a lidem ohroženým sociálním vyloučením. To vše charakterizuje oblíbenou celonárodní Tříkrálovou sbírku, kterou pravidelně a každoročně pořádá již od roku 2001 Charita Česká republika a bez níž by si řada lidí počátek nového roku již vůbec nedokázala představit. I letos – ve dnech 1. až 15. ledna 2023 – tedy vyrazily k lidem tříkrálové skupinky, a navázaly tak na starý kolednický zvyk.

Tříkráloví koledníci s požehnáním a pokladničkami opět přicházejí!
3. ledna 2023 Charita Česká republika

Tříkráloví koledníci s požehnáním a pokladničkami opět přicházejí!

Tříkrálová sbírka 2023 je za dveřmi. Začátkem ledna se opět vydají do ulic skupinky koledníků, aby lidem roznášeli radostné poselství o narození Spasitele. Zpívají či recitují koledy, rozdávají drobné dárky, křídou píší nad dveře požehnání a do zapečetěných pokladniček vybírají peníze na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Do nejrozsáhlejší sbírkové akce v České republice se zapojí tisíce dobrovolníků. Navážou tak na starodávný lidový obyčej tříkrálové koledy.

Tříkrálová sbírka: Skvělá příležitost, jak začít nový rok dobrým skutkem.
28. prosince 2022 Rubrika B

Tříkrálová sbírka: Skvělá příležitost, jak začít nový rok dobrým skutkem.

Tříkrálová sbírka je poselstvím lásky a božího požehnání a bude pomáhat také v roce 2023. Tři krále v ulicích měst a obcí na Břeclavsku potkáte od 1. do 15. ledna 2023.

Farní charita v Novosedlech se Tříkrálové sbírky účastní od jejího vzniku
5. prosince 2022 Sbírka potravin

Farní charita v Novosedlech se Tříkrálové sbírky účastní od jejího vzniku

Více než dvacet let působí v Novosedlech farní charita, která vznikla díky aktivitě Štěpánky Schleiferové. Ta nadchla také ostatní členy a společně charitu založili. Dnes ji vede Anna Hrůzová.

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin
15. listopadu 2022 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin

Do sobotní Sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, i přes nelehkou dobu lidé na podporu Diecézní charity Brno darovali 7 760 kg potravin a drogerie.  Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie. Brněnská Charita předá Vaše dary prostřednictvím svých služeb ohroženým maminkám a rodinám s dětmi, sociálně potřebným klientům poraden, opuštěným seniorům, lidem bez domova či z azylových domů.