Pomoc pro Ukrajinu v Břeclavi a okolí

Oblastní charita Břeclav spolupracuje v nastalé situaci s městem Břeclav a s místními farnostmi.
Pomáháme s přijímáním lidí, kteří uprchnou před válkou na Břeclavsko a do okolí.

Materiální pomoc v Břeclavi

Prosíme všechny, kteří se chtějí podílet a pomoci válečným uprchlíkům, kteří na Břeclavsku našli dočasné útočiště, kontaktujte charitní koordinátorky humanitární pomoci Dagmar Kokešovou anebo Simonu Hermannovou. Ty mají k dispozici aktuální informace o tom, co rodiny skutečně potřebují.

Video zobrazuje, jakým způsobem dosud pomáhaly charitní koordinátorky válečným uprchlíkům z Ukrajiny.

Užitečné odkazy pro pro občany Ukrajiny přicházející do ČR

Jakým způsobem zajišťuje humanitární pomoc pro Ukrajinu Charita Česká republika?

Užitečný rozcestník nejen pro obyvatele Ukrajiny, ale také pro všechny, kteří pomáhají

Informace z Jihomoravského kraje o pomoci ukrajinským uprchlíkům a provozu KACPU na Brněnském výstavišti

Do pomoci uprchlíkům zapojila Charita kněze. Dodává jim sílu vše zvládnout
8. července 2022 Charita pro Ukrajinu

Do pomoci uprchlíkům zapojila Charita kněze. Dodává jim sílu vše zvládnout

Existuje-li Bůh, proč dopustil válku? Otázka, kterou slýchá v posledních týdnech velmi často. Řeckokatolický kněz Pavel Semenyuk se zapojil do projektů Arcidiecézní charity Praha na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Velká část z nich se dodnes vyrovnává s traumatickými zážitky. Důležitá je pro ně pomoc nejen sociálních pracovníků a psychologa, ale i možnost rozhovoru s knězem.

Světlana Porsche: Jsme svědky obrovské vlny solidarity
9. května 2022 Charita pro Ukrajinu

Světlana Porsche: Jsme svědky obrovské vlny solidarity

Bezmála dvacet let se profesionálně věnuje pomoci cizincům žijícím v naší zemi a jejich integraci. Světlana Porsche, původem Ukrajinka, nyní koordinuje rozsáhlou pomoc tisícům válečných uprchlíků, kteří se obracejí na Arcidiecézní charitu Praha o pomoc.

Cesta na Ukrajinu: Při předávání materiální pomoci nás přepadlo několik raketových poplachů
5. května 2022 Charita Česká republika

Ukrajina je země s krásnou přírodou a s dobrosrdečnými lidmi, kteří jsou nyní nuceni žít ve smutku války. A právě proto jsme v těchto dnech s ní a pomáháme.

Manžel vrtá, syn tlumočí. Dobrovolnice Alena zapojila do pomoci uprchlíkům celou rodinu
20. dubna 2022 Charita pro Ukrajinu

„Držte pohromadě, najděte si nové přátele a učte se od dětí,“ radí Alena Vabik uprchlíkům z Ukrajiny. Sama si na život v Česku začala zvykat před šesti lety, i když její příchod nebyl za tak dramatických okolností. S manželem a synem u nás začali žít díky programu přesídlení krajanů, na kterém se Arcidiecézní charita Praha podílí od roku 2015.

Kreslí vojáky a tanky, ze stavebnic staví kryty. Děti se v adaptačním centru vyrovnávají s válkou
20. dubna 2022 Charita pro Ukrajinu

„Nežijte vzpomínkami, ale denně si nastavujte malé cíle, hledejte si nové přátele, nové životní možnosti,“ vzkazuje uprchlíkům z Ukrajiny dětská psycholožka Alexandra. Ví, o čem mluví, je totiž jedna z nich – s rodinou utekla z Mariupolu. Na mobilu ukazuje fotku rozbombardovaného domu, ve kterém bydlela.

Příběh z Ukrajiny: Poslední kapka
15. dubna 2022 Charita Česká republika

Příběh z Ukrajiny: Poslední kapka

„V pondělí 7. března po páté hodině ráno vletěla do mého bytu oknem raketa,“ vzpomíná na okolnosti svého útěku z rodného města sympatická černovláska Marina v pruhovaném triku a ukazuje na svém tabletu snímek rozbitého panelového domu.

Brněnská Charita pomáhá s přijímáním občanů Ukrajiny, kteří prchají před válkou
2. března 2022 Diecézní charita Brno

Brněnská Charita pomáhá s přijímáním občanů Ukrajiny, kteří prchají před válkou

Diecézní charita Brno spolupracuje s městem Brnem a Jihomoravským krajem na zajištění pomoci lidem, kteří uprchli před válečným konfliktem do Brna a okolí. Zaměstnanci Služeb pro cizince CELSUZ i dobrovolníci působí na Odboru azylové a migrační politiky v Brně i v nově vzniklém Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině na Brněnském výstavišti. Společně s partnery připravujeme se dlouhodobou a koordinovanou pomoc všem příchozím.