Sbírka potravin

Sbírka potravin Talíř 420x297 barevná

Košíky, které pomohou ve službách Charity ♥

Nakupovat pro Oblastní charitu Břeclav můžete v Albert hypermarketu.

Adresa: Hraniční 1257, Břeclav.

V NÁSLEDUJÍCÍCH SEZNAMECH NAJDTE INSPIRACI, CO MŮŽETE DAROVAT:

1
2
3
4

Charita je partnerem potravinové sbírky, která se koná dvakrát ročně v obchodních řetězcích. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie.

KLIKNI PRO VÍCE INFORMACÍ NA WEBU POŘADATELE

Farní charita v Novosedlech se Tříkrálové sbírky účastní od jejího vzniku
5. prosince 2022 Sbírka potravin

Farní charita v Novosedlech se Tříkrálové sbírky účastní od jejího vzniku

Více než dvacet let působí v Novosedlech farní charita, která vznikla díky aktivitě Štěpánky Schleiferové. Ta nadchla také ostatní členy a společně charitu založili. Dnes ji vede Anna Hrůzová.

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin
15. listopadu 2022 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin přináší lidem v nouzi naději, lidé darovali 7 760 kg potravin

Do sobotní Sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, i přes nelehkou dobu lidé na podporu Diecézní charity Brno darovali 7 760 kg potravin a drogerie.  Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie. Brněnská Charita předá Vaše dary prostřednictvím svých služeb ohroženým maminkám a rodinám s dětmi, sociálně potřebným klientům poraden, opuštěným seniorům, lidem bez domova či z azylových domů.

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží
15. listopadu 2022 Charita Česká republika

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží

V sobotu se lidé po celé zemi zapojili do podzimního kola celorepublikové Sbírky potravin, a ve více než 1 400 zapojených prodejnách se tak podařilo vybrat 468 tun potravin a 52 tun základní drogerie a hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují. Mezi důležité partnery, kteří se podílejí na distribuci toho, co se v solidární sbírce vybere, patří tradičně i Charita Česká republika.

Jarní Sbírka potravin vynesla celkem 431 tun zboží. Děkujeme všem, kteří do ní přispěli
4. května 2022 Charita Česká republika

V sobotu 23. dubna se konalo jarní kolo Sbírky potravin, do které se zapojilo několik set prodejen po celém Česku. Celkem se vybralo 431 tun zboží, které si rozdělily potravinové banky. Do 1. května mohli lidé darovat potraviny a drogerii také v on-line obchodech. Nashromážděné potraviny a drogerie pomohou potřebným.

V jarní Sbírce potravin darovali lidé v brněnské diecézi 8,5 tun potravin a drogerie
26. dubna 2022 Diecézní charita Brno

Trvanlivé potraviny, dětské pleny, hygienické potřeby a další věci darovali lidé v sobotní Sbírce potravin. V celé brněnské diecézi se podařilo získat 8,5 tun věcí a do akce se zapojilo devět oblastních Charit. Jedná se o první výsledky, protože ve vybraných prodejnách brněnské diecéze akce pokračuje a potraviny se sbírají až do konce týdne. Cílem Potravinové sbírky je získat jídlo a potřebné věci pro lidi v krizi, sociálně slabé, nebo samoživitele. Akce je tradičně organizována Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti.

Blíží se jarní kolo Sbírky potravin. Připojit se může každý
16. dubna 2022 Charita Česká republika

Blíží se jarní kolo Sbírky potravin. Připojit se může každý

V sobotu 23. dubna 2022 se koná jarní Sbírka potravin, kterou organizují potravinové banky. Zapojí se do ní stovky prodejen a také online obchody. Celonárodní charitativní akce pomůže lidem, kterým nezbývá dostatečné množství financí na pokrytí základních potřeb. Připojit se ke Sbírce potravin můžete i vy.