Vánoční strom pro Agátu

Přijďte s dárečkem. Pro Agátu

Udělat radost dětem a jejich maminkám. A udělat radost i sobě tím, že na Vánoce pomůžeme. Stromeček se letos na Mikuláše nerozsvítí jen před městským úřadem, ale i v kině Koruna. A pod ním se budou plnit přání dětí, které žijí s maminkami v Domově svaté Agáty v Poštorné.

Děti a maminky ve svaté Agátě dostanou vánoční kartičky, na které napíší svá přání. Ty pak rozvěsí na stromeček, jenž se rozsvítí 5. prosince při oslavě Mikuláše v kině Koruna.

„Každý, kdo bude chtít dětem přání splnit, si vezme kartičku a do 19. prosince může dárek pod stromeček přinést. Ale dárky mohou lidé nosit už od 5. prosince, pokud třeba chtějí udělat radost všem dětem ve svaté Agátě společným dárkem,“ doplnil Tomáš Mráz s tím, že kartičky vypíšou i maminky společně, protože s dětmi využívají společenskou místnost či šicí a výtvarnou dílnu, ve které zajisté uvítají i dárky pro všechny.

Dárky pak 19. prosince odveze starosta Pavel Dominik do Domova sv. Agáty, kde je dětem a maminkám předá při společné oslavě Vánoc.

Mikulášské zpívání začíná v Břeclavi v 17 hodin u kina Koruna. Přijede Mikuláš se svojí družinou, na děti čekají hry a soutěže, vybírat se také budou nej masky břeclavského Mikuláše, anděla a čerta. „Vystoupí děti z Yamahy a kapela pro všechny Las Vegas,“ pozvala na oslavu Radka Kobrová z odboru školství, kultury, mládeže a sportu.

Následovat bude dětská diskotéka na náměstí a rozsvícení vánočního stromu. „Z důvodu bezpečnosti všech, tedy hlavně dětí, bude už od půl páté uzavřená silnice u kina Koruna,“ sdělila Kobrová.