Pomáhejte s námi

Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s prodejní sítí potravin Enapo se rozhodli, nabídnout svým zákazníkům možnost pomáhat lidem, kteří se ocitli v nouzi, formou trvanlivých potravin a hygienických potřeb. Pomáhejte s námi

Zákazník může od 1. 4. 2014 v označených prodejnách Enapo zakoupit a po zaplacení vložit trvanlivé potraviny a hygienu do označeného drátěného koše (koš je označený plakátem projektu), který je umístněný za pokladnami.

Zákazník si vybírá z doporučených trvanlivých potravin a hygienických pomůcek označených logem KOŠÍK SE SRDÍČKEM, charita_potravinova_pomocnebo si je vybírá dle vlastního uvážení, avšak vždy se musí jednat o výrobek s dlouhou dobou trvanlivosti.

Prodejny zapojené do projektu Pomáhejte s námi! :

BŘECLAV (Potraviny Enapo č.150, Na Valtické 718)

BŘEZÍ (Potraviny Enapo č.152, Březí 28)

NOVOSEDLY (Potraviny Enapo č.209, Novosedly 10)

Potraviny budou po naplnění koše převezeny na sídlo Oblastní charity Břeclav a poté prostřednictvím vybraných služeb budou přidělovány lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci. Potraviny a hygienu přiděluje pracovník zařízení na základě rozhovoru s uživatelem služby a jeho momentální situace.

VHODNÉ POTRAVINY: CUKR KRYSTAL, NUDLOVÉ INSTANTNÍ POLÉVKY, PAŠTIKY (100G), RÝŽE, MÜSLI TYČINKY, ČAJ PORCOVANÝ NEBO INSTANTNÍ, RYBY V KONZERVĚ, SUŠENÉ MLÉKO, LUŠTĚNINY, MASOVÉ KONZERVY

VHODNÉ HYGIENICKÉ POTŘEBY: MÝDLA (i tekuté), ŠAMPÓNY, ZUBNÍ PASTY + KARTÁČKY, PLENY PRO DĚTI, JEDNORÁZOVÉ HOLÍCÍ STROJKY, PĚNA NA HOLENÍ, SPREJ DO BOT PROTI ZÁPACHU, PRACÍ PRÁŠEK, UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ NA PODLAHU

Sociální služby Oblastní charity Břeclav, kam poputují vybrané potraviny a hygiena:

Domov svaté Agáty Břeclav - služba pro matky v tísni

Kontaktní centrum s terénním programem Břeclav - nízkoprahová služba pro uživatele drog

Nízkoprahové denní centrum - služba pro lidi bez přístřeší

Kontaktní údaje:

Dagmar Kokešová, 605 398 430, dagmar.kokesova@breclav.charita.cz