Charitní pečovatelská služba Břeclav

Poslání pečovatelské služby

Posláním Charitní pečovatelské služby Břeclav je v maximální míře podpořit soběstačnost osob, u kterých je omezena, a umožnit jim život v jejich domácím prostředí. Služba pomáhá také rodinám s dětmi ve zvládání situací, které samy zvládnout nemohou.

Cíle pečovatelské služby

• Cílem pečovatelské služby je klient žijící důstojně ve svém přirozeném prostředí.
  • Cílem pečovatelské služby je klient zachovávající své životní zvyklosti.
  • Cílem pečovatelské služby je klient využívající a rozvíjející svou soběstačnost.

Cílová skupina

Naše sociální služba je určena osobám, bez omezení věku, se sníženou soběstačností, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci a nemají možnost si potřebné úkony zabezpečit pomocí jiné fyzické osoby nebo komerční službou. Služby poskytujeme také rodinám s dětmi, jejichž nepříznivá sociální situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby.

Místo a časový rozsah poskytování pečovatelské služby

Pečovatelské služby jsou poskytovány uživatelům v jejich přirozeném prostředí, kde jsou doma a cítí se bezpečně. Služby poskytujeme každý den od 7.00 do 20.00 a to i o víkendu a ve svátcích. Službu poskytujeme v ORP Břeclav a Pohořelice. Časový rozsah poskytnuté služby a četnost si uživatel dohodne se sociální pracovnicí.

Zásady poskytování služby

• Podpora soběstačnosti.
  • Taktní a citlivý přístup.
  • Respektování klientových zvyklostí.

Základní činnosti

• základní sociální poradenství
  • pomoc při zvládání běžných úkonů o vlastní osobu (pomoc při oblékání, pomoc při přesunu na vozík či lůžko, pomoc při podávání jídla a pití, každodenní nákupy včetně doprovodu na nákup)
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • pomoc při podávání jídla a pití,
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím (doprovod na nákup, na úřady, k lékaři, kadeřníkovi, apod.)

Ceník poskytovaných služeb - ZDE

Pracovníci se řídí Etickým kodexem Charitní pečovatelské služby a tím chrání uživatele před předsudky a negativním hodnocením, ke kterému by mohlo dojít v důsledku poskytování pečovatelské služby. Vypracované pracovní postupy zaručují profesionální a stabilní průběh poskytování péče

Charitní pečevatelská služba je poskytována (rozsah a naplňování potřeb uživatelů služby) v souladu s regionální kartou Jihomoravského kraje. Regionální karta JMK - ZDE.

Vedoucí zařízení: Lenka Králíková
Provozní doba: Pondělí - Neděle 7:00 - 20:00