Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálovou sbírku podpořila i německá farnost v Praze

Do Tříkrálové sbírky se zapojují rovněž cizinci a spoluobčané, jejichž mateřským jazykem není čeština. Tradičně se této akce účastní členové Německé římskokatolické farnosti v Praze, kteří podobnou sbírku znají z domova. „Sternsinger-Sammlung má v Německu a v Rakousku dlouholetou tradici, ještě delší než v České reopublice,“ říká P. Martin Leitgöb, duchovní z pražského kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce, kde se němečtí katolíci scházejí každou neděli k bohoslužbám.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Tříkrálový průvod 2019

V pátek 4. ledna 2019 v 15:30 se opět od břeclavského gymnázia vydá tradiční průvod tří králů, organizovaný Oblastní charitou Břeclav. V podání divadelního souboru Břetislav se přeneseme do města Betléma na počátek našeho letopočtu a půjdeme za hvězdou hledat právě narozené nemluvňátko. Že vzácnému průvodu nebude hrozit žádné nebezpečí od krále Heroda, zaručí přítomnost nejvyššího představitele města – pana starosty i vedení radnice.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Na chudobu nejsou lidé sami, pomozme jim, připomíná Světový den chudoby

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí dát hlas chudým a věnovat jim svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.