Děkujeme za vaši štědrost v Tříkrálové sbírce 2018

Oblastní charita Břeclav velmi děkuje všem sponzorům, účinkujícím v průvodu i v kulturním vystoupení, všem dobrovolným koledníkům a koordinátorům. Velké poděkování pak samozřejmě patří všem, kteří otevřeli své domy a srdce a pomohli naplnit smysl této sbírky.

Letošní sbírka přinesla zatím největší výtěžek jak v městě Břeclavi – 204 796 Kč, tak v celkovém výběru břeclavského regionu. V 70 obcích se zapojilo na 1 800 koledníků, kteří pro Oblastní charitu Břeclav vykoledovali úžasných 2 946 093 Kč. Hlavní část výtěžku zůstává v našem regionu, a tak jako vloni bude směřovat k podpoře domácí hospicové péče, Charitní záchranné sítě a rozvoji dobrovolnických Farních charit. Humanitární pomoc potom půjde do Moldávie a českých obcí Banátu v Rumunsku.

Mobilní hospic sv. Martina v Břeclavi poskytuje službu umožňující těžce nemocným lidem v terminálním (konečném) stádiu nemoci strávit poslední dny života doma, v kruhu svých blízkých. Z loňského výtěžku Tříkrálové sbírky byly zakoupeny polohovací elektrická lůžka, invalidní vozíky, antidekubitní matrace či kyslíkové koncentrátory. Na nákup zdravotních pomůcek pro tuto ošetřovatelskou službu půjde i velká část letošního obsahu charitních pokladniček.

Účinkující v tříkrálovém průvodu: Dechová hudba Lanžhotčanka, DNS Břeclavánek, Old Stars Břeclav, MŠ Břetislavova a Kupkova, družina ZŠ Slovácká Břeclav

Sponzoři tříkrálového průvodu: Město Břeclav, A-Technology, Alba Metal, Autowozar, Zebr Milovice, IPI Břeclav, INA Trans Břeclav, Café Buldog, Mexická restaurace Břeclav, La Bašta, Zahradnictví Malinkovič, AVE Břeclav, SVČ Duhovka Břeclav, Petr Sulovský, Vladimír Magula

Hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky: Jana Studýnková

PhDr. Alena Káňová