Tříkrálový průvod v Břeclavi

V pátek 6. ledna byla oficiálně Tříkrálová sbírka 2017 zahájena tradičním tříkrálovým průvodem. Od břeclavského gymnázia se vydaly desítky malých koledníků se symbolickými korunkami ke Kulturnímu domu Delta, kde byl připraven bohatý kulturní program – Žesťový kvintet při ZUŠ Břeclav, MŠ Břetislavova z Břeclavi, dětské folklorní kroužky Charvatčánek z Charvátské Nové Vsi a Jablúčko ze ZŠ Ladná. Přes mrazivé počasí přišlo akci podpořit na 150 návštěvníků, kteří štědře reagovali i na nabídku charitativního svařáku či párku v rohlíku. Koledníci obdrželi požehnání P. Mgr. Josefa Ondráčka a řediteli Oblastní charity Břeclav byl předán symbolický šek na 3 000 Kč od představitelů města Břeclavi. Ti také v čele s panem starostou převzali role východních mudrců při putování za právě narozeným Ježíškem.
Malé i velké účastníky však nejvíce potěšila přítomnost dvou velbloudů, kteří dali tříkrálovému průvodu orientální nádech a v kombinaci s lehce zasněženou Břeclaví se tak v pátek v podvečer fotilo o sto šest.

Další fotogalerie:

Fotografie od Davida Kordy