Pomáhejte s námi!

Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s prodejní sítí potravin Enapo se rozhodli, nabídnout svým zákazníkům možnost pomáhat lidem, kteří se ocitli v nouzi, formou trvanlivých potravin a hygienických potřeb.

Zákazník může od 1. 4. 2014 v označených prodejnách Enapo zakoupit a po zaplacení vložit trvanlivé potraviny a hygienu do označeného drátěného koše ( koš je označený plakátem projektu), který je umístněný za pokladnami.

Zákazník si vybírá z doporučených trvanlivých potravin a hygienických pomůcek  označených logem KOŠÍK SE SRDÍČKEM

nebo si je vybírá dle vlastního uvážení, avšak vždy se musí jednat o výrobek s dlouhou dobou trvanlivosti.

Prodejny zapojené do projektu Pomáhejte s námi! :

BOŘETICE (Potraviny Enapo č.160, Bořetice 142)

BŘECLAV (Potraviny Enapo č.150, Na Valtické 718)

BŘEZÍ (Potraviny Enapo č. 152, Březí 28)

MIKULOV (Potraviny Enapo č. 198, Náměstí 15)

MORAVSKÁ NOVÁ VES (Potraviny Enapo č. 151 , Náměstí Republiky 790)

NOVOSEDLY (Potraviny Enapo č. 209, Novosedly 10)

Potraviny budou po naplnění koše převezeny na sídlo Oblastní charity Břeclav a poté prostřednictvím vybraných služeb budou přidělovány lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci. Potraviny a hygienu přiděluje pracovník zařízení na základě rozhovoru s uživatelem služby a jeho momentální situace.

VHODNÉ POTRAVINY: CUKR KRYSTAL, NUDLOVÉ INSTANTNÍ POLÉVKY, PAŠTIKY (100G), RÝŽE, MÜSLI TYČINKY, ČAJ PORCOVANÝ NEBO INSTANTNÍ, RYBY V KONZERVĚ, SUŠENÉ MLÉKO, LUŠTĚNINY, MASOVÉ KONZERVY

VHODNÉ HYGIENICKÉ POTŘEBY: MÝDLA (i tekuté), ŠAMPÓNY, ZUBNÍ PASTY + KARTÁČKY, PLENY PRO DĚTI, JEDNORÁZOVÉ HOLÍCÍ STROJKY, PĚNA NA HOLENÍ, SPREJ DO BOT PROTI ZÁPACHU, PRACÍ PRÁŠEK, UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ NA PODLAHU

Sociální služby Oblastní charity Břeclav, kam poputují vybrané potraviny a hygiena:

Azylový dům - služba pro lidi bez přístřeší

Azylový dům pro matky a otce s dětmi - služba pro matky v tísni

Kontaktní centrum - nízkoprahová služba pro uživatele drog

Nízkoprahové denní centrum - služba pro lidi bez přístřeší

Kontaktní údaje:

Veronika Heklová (koordinátorka projektu za Břeclav, 519 372 719, 737 278 272, veronika.heklova@charita.cz, Azylový dům Břeclav - vedoucí zařízení)

Jana Studýnková (zodpovědná osoba za svoz potravin z prodejen, evidenci a uskladňování, koordinátorka dobrovolníků , 519 331 443, 605 233 403, jana.studynkova@charita.cz)

POMÁHEJTE S NÁMI.pdf

Pomáhejte s námi-systém evidence a rozdělování potravin.pdf