Pomoc lidem bez domova

... Lidé, se kterými se setkáváme ve své práci mají předpoklad "být odsouzeni" bez potřeby poznat je velmi často.

Lidé v obtížné sociální situaci, lidé bez přístřeší nejsou ve středu zájmu většinové společnosti. Odvrátit se od nich se zdůvodněním: můžou si za to sami, takto žít přeci chtějí, není až tak složité. Ptát se po okolnostech jejich situace již není potřeba. Naše organizace podává pomocnou ruku všem. Nás upřímně zajímá osud těchto lidí...

Roman Tuček - vedoucí azylového domu

Nízkoprahové denní centrum

Pomáháme lidem, kteří ztratili přístřeší a sami nedokáží řešit svou tíživou životní situaci. Poskytujeme potravinový servis (polévka, paštika, chleba, čaj), hygienický servis (sprcha, mýdlo, šampón, ručník, WC), služby šatníku (čisté ošacení) a zázemí denní místnosti.Nabízíme uživatelům sociální poradenství a to nejčastěji v oblastech sociálního zabezpečení, ubytování, zaměstnání a dluhové problematiky.

Azylový dům Břeclav

Rádi bychom vzbudili zájem společnosti. Chceme ukázat, že i v azylových domech žijí lidé. Lidé s nelehkými životními osudy, lidé, kteří nezasluhují opovržení, ale především zájem, respekt a občas i podání pomocné ruky od nás ostatních.

Jsme tady proto, abychom pomohli lidem v situacích, kdy přijdou o střechu nad hlavou a oni sami chtějí svou nepříznivou situaci změnit.

„Lidé lidem dveře otevírají.“  J.Wolker

Službu pro lidi bez domova můžete podpořit číslo účtu:

VS 310 - Nízkoprahové denní centrum

VS 314 - Azylový dům Břeclav