OFICIÁLNÍ STRÁNKY NOCI VENKU    VIDEOKLIP 2015

FOTOGALERIE

NOC VENKU je zážitková akce pro širokou veřejnost na podporu lidí bez domova. Cílem akce je seznámit se s problematikou bezdomovectví, poznat, jaké to je spát venku a zároveň získat potraviny, které budou použity na podporu lidí bez domova, jenž využívají sociální služby Oblastní charity Břeclav.

pozvánka3.pdf

Letošní Noc venku 2015 v Břeclavi se bude opět konat na Pěší zóně u gymnázia. Začne ve čtvrtek 19. listopadu v 17:00 hodin, skončí 20. listopadu v 6:00 hodin.

Pro všechny účastníky bude připraven bohatý doprovodný program - divadlo Základní umělecké školy, vystoupení hudebních skupin Helemese a Five Life, kreativní workshop pod vedení Domova svaté Agáty, výstava fotografií z předešlých ročníků Noci venku od Zbyňka Uhra a výstava obrázků dětí ze školky Fosfa, IQ Roma Servis a uživatelů integračního centra Utilis na téma „bezdomovectví a domov“ a pro ty co vydrží až do konce, promítání filmu Magda aneb s tebou ne, v zimním kině.

prográmek k Noci venku_2.pdf

Jak se můžete zapojit? Přijít a přinést trvanlivé potraviny v minimální hodnotě 50,-Kč.

Zaleží jen na vás, zda zůstanete celou noc a stanete se spáčem, který po ukončení akce získá certifikát Spáč Noci venku 2015, nebo si užijete připravený doprovodný program a noc strávíte ve své posteli.

Informace pro spáče: Zúčastnit se může kdokoliv. Jedinečnou atmosféru akce můžete podtrhnout tím, že pozvete své přátele, kolegy, spolužáky, rodiče nebo známé. Odnesete si ojedinělý zážitek s přenocováním na ulici. Doporučuje se dostatečně teplé oblečení, vlastní spacáky, karimatky a cokoliv, co vám pomůže držet se v noci v teple (noviny, deky, kartonové krabice).

Noc venku ovšem není pouze testem fyzické připravenosti a odolnosti. Je to akce založená na hodnotách jako solidarita, spolupráce, aktivní přístup a kreativita. Možnost přihlásit se k těmto hodnotám není samozřejmě omezena pouze na samotné spáče Noci venku. K břeclavskému gymnáziu může přijít každý, komu není problematika bezdomovectví lhostejná.

Pořadatelem je Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s městem Břeclav a Sdružením azylových domů. Akci podpořila i reklamní agentura Stillus, rádio Jih a Gymnázium Břeclav.

NAPSALI O NÁS

POŘADATELÉ NOCI VENKU