OFICIÁLNÍ STRÁNKY NOCI VENKU    REALIZAČNÍ TÝM NOCI VENKU

FOTOGALERIE   PLAKÁT

NOC VENKU je zážitková akce pro širokou veřejnost na podporu cílové skupiny lidí bez přístřeší. Cílem akce je seznámit se s problematikou bezdomovectví, poznat, jaké to je spát venku a zároveň získat potraviny, které budou použity na podporu lidí bez domova.

Letošní Noc venku 2014 v Břeclavi se bude konat na pěší zóně u gymnázia. Začne ve čtvrtek 20. listopadu v 17:00 hodin, skončí 21. listopadu v 6:00 hodin.

Pro všechny účastníky bude připraven bohatý program – divadlo, vystoupení hudebních skupin nebo kreativní workshop.

Jak se můžete zapojit? Přijít a přinést předem určené vstupné – materiální podporu v hodnotě 50 Kč na akci. Materiální podporou se rozumí paštiky, čínské polévky, instantní jídla, těstoviny a další trvanlivé potraviny, káva, čaj, hygienické potřeby, ručníky (nepoškozené)...

Zaleží jen na vás, zda zůstanete celou noc a stanete se spáčem, který po ukončení akce získá certifikát Spáč Noci venku 2014, nebo si užijete připravený doprovodný program a noc strávíte ve své posteli.

Informace pro spáče: Zúčastnit se může kdokoliv. Jedinečnou atmosféru akce můžete podtrhnout tím, že pozvete své přátele, kolegy, spolužáky, rodiče nebo známé. Odnesete si ojedinělý zážitek s přenocováním na ulici. Doporučuje se dostatečně teplé oblečení, vlastní spacáky, karimatky a cokoliv, co vám pomůže držet se v noci v teple (noviny, deky, kartonové krabice).

Noc venku ovšem není pouze testem fyzické připravenosti a odolnosti. Je to akce založená na hodnotách jako solidarita, spolupráce, aktivní přístup a kreativita. Možnost přihlásit se k těmto hodnotám není samozřejmě omezena pouze na samotné spáče Noci venku. K břeclavskému gymnáziu může přijít každý, komu není problematika bezdomovectví lhostejná.

Pořadatelem je Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s městem Břeclav a Sdružením azylových domů. Vedle toho tuto akci podpořila již řada firem, organizací i jednotlivců.

NOC VENKU BŘECLAV 2014

NAPSALI O NÁS

Deník, 23.11.2013.jpgNový život, 28.11.2013 001.jpgNový život,28.11.2013 002.jpgNový život,28.11.2013 003.jpg

POŘADATELÉ NOCI VENKU