OFICIÁLNÍ STRÁNKY NOCI VENKU    VIDEOKLIP 2016

FOTOGALERIE

V příštím roce si Oblastní charita Břeclav bude připomínat 25 let svého trvání. Jednou z akcí, která se již stává tradicí a která upozorňuje na základní náplň instituce, je zážitková akce pro širokou veřejnost na podporu lidí bez domova - Noc venku. Cílem akce je seznámit se s problematikou bezdomovectví, poznat, jaké to je spát venku a zároveň získat potraviny, které budou použity na podporu lidí bez domova, jenž využívají sociální služby Oblastní charity Břeclav.

Noc venku ovšem není pouze testem fyzické připravenosti a odolnosti. Je to akce založená na hodnotách jako solidarita, spolupráce, aktivní přístup a kreativita. Možnost přihlásit se k těmto hodnotám není samozřejmě omezena pouze na samotné spáče Noci venku. Na pěší zóně před břeclavským gymnáziem ve čtvrtek 24. listopadu od 17 hod začne bohatý kulturní program, ve kterém se představí žáci LDO ZUŠ Břeclav s představením „Kryštofe, neblbni a slez dolů“ (dramatizace knihy Ivy Procházkové), skupiny Five Live, Helemese, The Faldatores či raper AKA Salem. Vstupné je formou příspěvku trvanlivých potravin v min. hodnotě padesáti korun. Připraven je i charitativní prodej veganského guláše (IQ Roma servis) či kreativní workshop pro vyzkoušení si výtvarné činnosti pod listopadovým studeným nebem (Azylový dům sv. Agáty). Do projektu se zapojili i studenti maturitního ročníku břeclavského gymnázia natočením videoklipu, výtvarným řešením prostoru a dobrovolnictvím v potravinové sbírce. Na vlastní přespání na ulici se potom můžete přidat ke členům Roverského kmene Rozbřesk Břeclav, kteří budou mj. číst z knihy L. Mikisky „Za obzorem jiný svět“.

plakat

Letošní Noc venku 2016 v Břeclavi se bude opět konat na Pěší zóně u gymnázia. Začne ve čtvrtek 24. listopadu v 17:00 hodin, skončí ráno 25. listopadu v 6:00 hodin.

17:00 – zahájení akce + úvodní slovo představitelů města Břeclav

17:10 – 17:30 – divadelní představení LDO Základní umělecké školy Břeclav pod vedením

Mgr. Dariny Herákové „Kryštofe, neblbni a slez dolů“

17:40 – 18:00 – AKA Salen (rap)

18:15 – 19:00 – hudební vystoupení The Faldores

19:15 – 20:00 – hudební vystoupení Helemese

20:15 – 21:00 – hudební vystoupení Five Live

V průběhu celého večera

kreativní workshop pod vedením Domova sv. Agáty

charitativní veganský guláš připravený IQ Roma servis

výtvarné práce na sociální témata pod vedením gymnázia Břeclav

četba ukázek z knihy L. Mikisky „Za obzorem jiný svět“

22:00 – promítání filmu „Úkryt“ (Švýcarsko, 2014), kavárna Dvůr Břeclav

00:00 – 6:00 – spaní na chodníku s Roverským kmenem Rozbřesk Břeclav

Jak se můžete zapojit? Přijít a přinést trvanlivé potraviny v minimální hodnotě 50,-Kč.

Zaleží jen na vás, zda zůstanete celou noc a stanete se spáčem, který po ukončení akce získá certifikát Spáč Noci venku 2016, nebo si užijete připravený doprovodný program a noc strávíte ve své posteli.

Informace pro spáče: Zúčastnit se může kdokoliv. Jedinečnou atmosféru akce můžete podtrhnout tím, že pozvete své přátele, kolegy, spolužáky, rodiče nebo známé. Odnesete si ojedinělý zážitek s přenocováním na ulici. Doporučuje se dostatečně teplé oblečení, vlastní spacáky, karimatky a cokoliv, co vám pomůže držet se v noci v teple (noviny, deky, kartonové krabice).

Noc venku ovšem není pouze testem fyzické připravenosti a odolnosti. Je to akce založená na hodnotách jako solidarita, spolupráce, aktivní přístup a kreativita. Možnost přihlásit se k těmto hodnotám není samozřejmě omezena pouze na samotné spáče Noci venku. K břeclavskému gymnáziu může přijít každý, komu není problematika bezdomovectví lhostejná.

Pořadatelem je Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s městem Břeclav a Sdružením azylových domů. Akci podpořila i reklamní agentura Stillus, rádio Jih a Gymnázium Břeclav.

NAPSALI O NÁS

POŘADATELÉ NOCI VENKU