Adventní inspirace 2016

Poslední listopadová sobota se nesla jako každý rok, v duchu přicházejících vánoc. Městské muzeum a galerie Břeclav ve spolupráci s Oblastní charitou Břeclav připravilo již po dvanácté Adventní inspiraci. Pro návštěvníky byly připraveny ukázky a prodej vánočních floristických dekorací břeclavského květinového studia KOPRETINA, výrobky chráněných dílen Oblastní charity Znojmo, ručně zhotovené svíčky, perníčky, šperky, výrobky z kukuřičného šustí a mnoho dalších vánočních inspirací.

Kulturní část sobotního adventního programu patřilo dětem z  Folklorního kroužku při MŠ Hřbitovní, Stará Břeclav. K odpolednímu zpestření vystoupil dětský folklorní kroužek Charvatčánek a Žižkovjánek, krátké vánoční pásmo předvedli děti z Centra volného času Planetka. Nechyběla ani dětská adventní dílna z Mateřského centra Lvíček, která letos nabídla tvoření v horní části Synagogy.

Letošní výtěžek Adventní inspirace ve výši 15.091,- Kč bude použit na nákup polohovacího elektrického lůžka pro dlouhodobě ležící pacienty.

Poděkování patří všem dárcům, návštěvníkům, obětavým prodejcům, pořadatelům a v neposlední řadě rovněž charitativních dobrovolnicím.