Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den Charity 2018

I v letošním roce nabídne Oblastní charita Břeclav svoji prezentaci, a to u příležitosti Dne Charity. Rádi bychom pozvali veřejnost v úterý 25. září do  našeho charitního stánku na pěší zóně u břeclavského gymnázia. Formou propagačních materiálů a podanými informacemi budeme návštěvníky seznamovat se všemi službami instituce, včetně zapůjčování zdravotních pomůcek.

Koláč pro hospic 2018

Na druhou říjnovou neděli tradičně připadá Světový den hospice a paliativní péče. Tak jak stárne naše populace, stále aktuálněji se ve společnosti řeší otázka důstojného odchodu ze života. Kromě tzv. kamenných hospiců je postupně nabízena a zároveň velmi žádána i domácí hospicová péče. Jde odbornou komplexní péči o člověka v konečném stádiu onemocnění, kdy léčba již nezabírá a příchod konce se nezadržitelně blíží. Je poskytována ve vlastním domácím prostředí nemocného v souladu s postupy  paliativní medicíny. Domácí hospicová péče se týká i podpory rodinám, blízkým, a to i v čase truchlení.

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.