Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Nabídka volného pracovního místa

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Diecézní charita Brno oslaví čtvrtstoletí

Diecézní charita Brno si připomene 25 let od znovuobnovení své činnosti biskupem Vojtěchem Cikrlem. Proto v den svého znovuzaložení 1. 2. ve 12.00 hod. vypustí do vzduchu 25 balonků s přáními přímo před budovou svého sídla na tř. Kpt. Jaroše 9. Zpočátku měla 3 zaměstnance a kancelář o 3m2. Dnes ročně poskytne pomocnou ruku 58 tisícím lidí v nouzi, provozuje 130 služeb, zaměstnává 1400 pracovníků a spolupracuje s více než 16 000 dobrovolníky.

Poděkování českých a moravských biskupů

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Kde domov můj: Jindřich Štreit představuje v pražské Galerii ČS snímky bezdomovců

Galerie České spořitelny v Rytířské ulici na Starém Městě pražském ukazuje svět lidí, jejichž domovem je ulice. Světoznámý fotograf Jindřich Štreit tady vystavuje do konce února nejnovější sérii z cyklu Kde domov můj, představující život lidí bez domova.

Brněnská tříkrálová jízda a návštěva úřadů

Brnem projeli Tři králové nejen na koních jako v minulých letech, ale také na velbloudu. Zamířili k Ježíškovi v jesličkách na Moravském náměští. Předtím ve stejný den 5. ledna proběhla návštěva brněnských institucí - brněnského biskupství, úřadu Jihomoravského kraje, Magistrátu města Brna a úřadu Veřejného ochránce práv. Děkujeme za přátelská přijetí!