Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Den sociálních služeb 2017

I letos se naše Oblastní charita Břeclav zúčastní tradiční prezentace sociálních služeb na Břeclavsku, tentokráte pod názvem Den sociálních služeb. Využíváme tak možnosti sociálního poradenství pro všechny cílové skupiny uživatelů, které pořádá Město Břeclav ve středu 10. května na ulici Sady 28. října („pěší zóna“ u břeclavského gymnázia).

Oběti válčení z iráckého Kurdistánu si naši solidaritu zaslouží

Pracovníci Diecézní charity Brno navštívili oblast iráckého Kurdistánu, aby zmapovali možnosti pomoci místním lidem. Jde o autonomní oblast v rámci Iráku, která je dlohodobě zužována válkou a v jejím důsledku trpí nedostatkem zdravotnického zajištění. Lidé z iráckého Kurdistánu představují jednu z hlavních sil odporu proti islámskému státu.

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Přednáška bořící tabu

Oblastní charita Břeclav ve spolupráci s Městskou knihovnou Břeclav srdečně zve na přenášku Evy Kašpárkové z firmy Hartmann Rico s názvem „Předsudky v inkontinenci“.