Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!

Tříkrálový průvod 2018

Tradiční Tříkrálový průvod v Břeclavi je připravený na pátek 5. ledna 2018 od 15. 30 hod. Paní Žaneta Krátošková z jižních Čech tentokráte přiveze velblouda dvouhrbého a lamu krotkou a budeme mít i čtyři krále – pana starostu a tři místostarosty.

Na jižní Moravě začíná Tříkrálová sbírka požehnáním koledníků na Petrově

Možná také u vás zazvoní Tři králové se svou koledou a požehnáním, které osobně obdrželi od otce biskupa. Do Nového roku vám popřejí vše dobré. Vy jim na oplátku můžete vložit do zapečetěné kasičky s logem Charity Česká republika svůj příspěvek. Svým darem tak pomůžete dětem s maminkami v azylových domech, lidem bez domova, těžce nemocným, seniorům anebo lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci. V minulém roce jste takto pomohli více než padesáti tisícům potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.