Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Dobrovolnictví doporučuje každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.

10. ročník Veletrhu sociálních služeb v Břeclavi

Také 10. ročník Veletrhu sociálních služeb bude s účastí naší Oblastní charity Břeclav. O stánek na pěší zóně před gymnáziem se tradičně „podělíme“ se studenty ze Soukromé střední odborné školy manažerské a zdravotnické.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.